MOMSFRI WEEKEND - Spar min. 20% på vores møbler

 

Hvilke lædertyper skal man vælge?

Hvilke lædertyper skal man vælge?

 

Det kan være svært at beslutte sig for hvilken lædertype man skal vælge når vi taler om møbler. Hos møbelkompagniet har vi 6 forskellige lædertyper. Hvad er vigtigste for dig pris eller komfort?

I dette indlæg vil vi fortælle lidt mere om de forskellige typer for læder, og forhåbentlig gøre dig klogere på hvilket valg du skal træffe.

Hos os har vi et stort udvalg af de forskellige sofaerstørrelser i de forskellige lædertyper, se vores udvalg af lædersofaer.

 

Semianilin (Narvlæder)

Semianilin er ægte læder som har fået en let overfladebehandling, og er derfor blevet mere modstandsdygtig overfor for brug.  Det gode ved denne type læder er at det er utrolig praktisk, for med denne form for overfladebehandling trænger spildte vasker og andet ikke hurtigt ind i materialet. Det vil betyde at man har længere tid til at fjerne pletter og andet fra denne lædertype. Er du derfor en børnefamilie, hvor der i ny og næ kan blive spildt i sofaen – er semianilin et praktisk og godt valg.

Vi anbefaler derfor helt klar denne type læder til dig som gerne vil have et slidstærkt materiale, og ønsker at købe en sofa for de næste mange år.

Semianilin læder er vores dyreste lædertype og klart bedste kvalitet.

 

Dækfarvet læder (Narvlæder)

Dækfarvet læder er ægte læder som har fået en noget kraftigere overfladebehandling end semianilin læder. Denne overfladebehandling, er typisk en læderlak, som giver et virkelig praktisk læder. Den kraftigere overfladebehandling gør at læderet bliver stivere og lidt mere kunstigt at se på. Denne lædertype er særdeles praktisk, og kan holde til lidt af hvert.

Farvningen lukker, helt eller delvis læderets overfalder, og bliver en lille smugle mindre behageligt at sidde i. Denne lædertype vil derfor heller ikke ændre sig ret meget efter brug – du kan derfor roligt regne med at læderet ikke ændre udseende i relativt lang tid.

Vi anbefaler derfor dækfarvet læder til dig, som vægter den praktiske egenskab højest og kan forholde dig til en gennemsnitlig levetid på 10-15 år, da denne afhænger af brugsmønster. Dækfarvet læder er en prisklasse under semianilin læder.

Som sagt tidligere er dækfarvet læder også ægte læder, og er derfor et rigtigt lækkert valg.

Et eksempel på en sofa i dækfarvet læder er vores Bolette U-sofa.

 

By-Cast læder (PU- læder)

By-Cast læder er kunstlæder og er bedre kendt under navnet PU-læder. Det er produceret af oksehuder, som oftest er spaltlaget, der garves, farves og efterfølgende præges med læder ”mønster” og bliver til sidst påført et lag beskyttende ”Polyurethan” (PU). Dette lag beskytter læderet og giver overfladen en et glat og blankt look.

Polyurethan er et plastmateriale, og derfor vil det færdige læder være praktisk og slidstærkt.

Den naturlige smidighed og lækre komfort læder normal vil give dig, får du ikke via By-Cast læder.

Er komforten derfor en vigtig ting for dig, er det ikke denne lædertype du skal vælge. Denne lædertype er til dig som ønsker et læderlook til billigere penge og kan forholde dig til en levetid i den lave ende, hvor 4-6 år er meget almindeligt.

Man ser ofte PU-læder på spisebordsstole da det er super nemt at holde rent og pænt.

Se vores udvalg af læder spisebordsstole her.

 

Spalt læder (Bageste lag af huden)

Spalt læder er også kunstlæder, det er det inderste lag af den spaltede dyrehud – altså den del af den spaltede hud der vender indad.

Det har derfor ingen naturlige overflader, og skal derfor igennem en længere bearbejdningsproces for at få brugbart læder.

Da spalt læder på ingen måde har samme styrke som de andre læderformer, anbefaler man ikke denne lædertype på møbler som skal bruges ofte.

Spalt læder ses derfor ofte på betræk til stel og andre flader der ikke udsættes for slidtage.

 

Bonded læder/Regenereret læder

Der findes forskellige typer af bonded læder. Den type der oftest bliver brugt til møbler i dag, er et produkt baseret på polyurethan eller vinyl. Materialet er fremstillet af læderspåner blandet med polyurethan eller andet vinylprodukt der oftest er støbt på overfladen af et tekstillag.

Denne fremstilling giver materialet en konsistens som minder om læder, altså hvis man rører eller sidder i en sofa kan det være svært at mærke forskel på en billigere lædertype eller bonded læder.

Bonded læder er meget smidigt, lækkert blødt at rører ved og yderst nemt at vedligeholde.

Bonded læder er derfor en billig løsning hvis man vægter møbler med læderlook. Denne lædertype er en fin mellemting mellem PU-læder og dækfarvet læder.

Se vores Oklahoma U-sofa, som et eksempel på en bonded lædersofa.

 

Skai læder

Skai læder er vores absolut billigste lædertype. Skai læder er kunstlæder, som kort fortalt er læderlignende plastikbetræk. Ligesom Bonded læder har denne lædertype ingen naturlige egenskaber.

Dette materiale bliver derfor brugt til at fremstille den billigste form for læderlook.

Da skai læder er kunstlæder vil materialet ikke ændre udseende – det vil derfor ikke som ægte læder ændre udseende med tiden.

Det er derfor vigtigt at være opmærksom på møbler hvor både naturligt læder og skai læder indgår, da den ene type læder vil forandre sig, den anden vil ikke.

Vi håber du blev lidt klogere på de forskellige lædertyper, og at indlægget guidet dig tættere på den perfekte løsning for dig.

Er du i tvivl om hvilken form for læder du skal vælge, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat.

Har du brug for at se og mærke materialet, kan vi også sende en læderprøve til dig. Det koster 49 kr. – som vil blive fratrukket beløbet når man køber sofa hos os.

Vi håber i blev klogere på de forskellige lædertyper, og har fundet frem til den helt rigtige løsning for dig.

 

Pleje og vedligeholdelse af lædermøbler

Vi har tidligere skrevet et indlæg om pleje og vedligeholdelse af lædermøbler. I dette indlæg kan du læse alt om gode råd og vedligeholdelse af dine lædermøbler.

 

 

Kundeservice online åbningstider:

Man-Fre: 10.00 - 20.00

Lørdag: 10.00 - 15.00

Søn- & helligdage: Lukket

 

Showroom åbningstider:

Man-Fre: 10.00 - 20.00

Lørdag: 10.00 - 19.00

Søndag: 10.00 - 19.00

Læs mere om vores showroom her.